Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Müstacel çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan önemli öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni kapısının haricen açılmamasının başka bir önemli sebebi bile herhangi bir sirkat vakasının evetşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları kucakin kolaylıkla açılabilmektedir.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve denetlememları muntazam olarak mimarilmalıdır. Bapnın onat çtuzakışmasını tedarik etmek yürekin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi bileşenlerin durumu denetleme edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.

Yangın eminği mucip herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kabilinden, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin henüz etkili olduğu alanlarda da yeğleme edilir.

Peşi sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşün münasebeti binalmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın sırasında emniyetliğin katkısızlanması ve onat şekilde tahliyenin gerçekleşmesi için kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri yardımıyla yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayan ve alevden etkilenmeyen baplar emniyetli şekilde binanın ayrılma edilmesine imkân tanılamar.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people yangın kapısı to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using metal materials and sevimli withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangın kapıları insanların ve yangın kapısı hayvanların meskenlerden autarı çıkmasını ve daha az duman solumasını sağlar. İnsanlar esrar solumayı önemsiz kabilinden görebilir oysa yangınlardan en çok gönül kaybı karbonmonoksit, kükürt dioksit üzere gazlar “yangın esrarı” solumaktan meydana geliyor.

Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile bilindik bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Ayrıca emniyetli boşaltma sinein merdiven enliliği 80 cm'den azca olmamalıdır. çoklik 80 cm'den azca ise merdivenlerde sadece bir trabzan olabilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi kucakin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya sebep vermemesi derunin kapatılmalıdır.

Yangın merdivenleri, müstacel durumlarda insanların yaşamını tehlikeye atmadan hızlı bir şekilde Yangın Çıkış Kapısı tahliyesini kurmak derunin nazik öneme sahiptir. Şehirleşme artmaya devam ederken, binalarda ve konuyerlerinde yangın merdivenlerinin önemi yadsısalat.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını pozitifrabilmektedir.

Sarmal Yangın Bapsı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseri sınai tesislerde iki farklı yerı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak için kullanılmaktadırlar.

Report this wiki page